Tlf: 6915 6171

Nyheder

Connect Køge udsender jævnligt pressemeddelelser. Her bliver du holdt opdateret om sidste nyt fra Connect Køge, relevante erhvervstilbud, -ordninger og -regler.

Slider

Køge er klar til at modtage første krydstogtskib

Lørdag Den 6. juli anløber krydstogtskibet Seabourn Ovation Køge Havn. Køge Handel, Connect Køge og Køge Havn er i fuld gang med at lægge sidste hånd på den store dag. Målet er er at give byens borgere og butikker og ikke mindst skibets gæster en festlig oplevelse.

Luksuskrydstogtskibet Seabourn Ovation ankommer lørdag den 6. juli kl. 7.00, og på havnen står Køge Havn og turistbureauet VisitKøge, som er en del af Connect Køge, klar til at byde skibet med de 700 passagerer og 400 besætningsmedlemmer velkommen. Passagerne består fortrinsvis af velhavende, amerikanske turister i alderen 40+, som rejser efter autentiske og historiske oplevelser, hvilket Køge kan danne de perfekte rammer om.

Det 210 meter lange nybygget, luksuskrydstogtskib lægger til kaj i det nye havneområde. Her får passagerne stillet shuttlebusser til rådighed. Busserne kommer til at køre i pendulfart mellem havneområdet og Køge midtby, så gæsterne nemt kan komme ind til byen.

I samarbejde med touroperatør DMC Denmark er der også planlagt en byvandring for skibets gæster, så de får rig mulighed for at opleve og se byens smukke bymidte med alle dens hyggelige baggårde og spændende butikker.

Formålet, med at få skabt en festlig dag, er at give gæsterne en stor oplevelse samtidig med, at det gerne skulle bane vejen for Køge som en mere fast krydstogtdestination.

- Vi har arbejdet benhårdt på at få planlagt en spændende dag for krydstogtgæsterne, og ikke mindst Køges borgere og besøgende ude fra. Køge er en dejlig by, som rummer alt det, krydstogtgæsterne ofte går efter – historie, autenticitet og mulighed for shopping-turer. Det er firmaet SDK Cruise, der har fået Køge på Seabourn Ovations liste over destinationer, og de arbejder på at få flere krydstogtskibe til Køge. Allerede nu er der planlagt et nyt besøg i 2020. Så nu gælder det bare om at få vist Køge fra sin allerbedste side ved begge besøg, så rederierne fremover ser Køge som en vigtig krydstogtdestination, fortæller Ulla Dahrup fra Connect Køge.

Farvelfest med god udsigt til krydstogtskibet

Seabourn Ovation ankommer lørdag morgen kl. 7.00 og sejler videre kl. 17.00. I de 10 timer skibet ligger i Køge Havn, kan borgere og besøgende nyde det flotte syn af skibet fra Køge Marina og Søndre Mole. Får man lyst til at opleve Køges hyggelige stemning, har butikkerne åbent til kl. 15.00, og der er Torvedag på Køge Torv helt til kl. 15.30. Her fyldes Torvet med boder med alverdens lækkerier fra byens butikker og med en stemning, som altid er i top.

Når skibet skal af sted igen, har Køge Handel, Køge Havn og Connect Køge planlagt en farvelfest på Søndre Mole med flag og musik.

-Vi har fokus på at gøre dagen så hyggelig og begivenhedsrig som muligt. Vi har derfor arrangeret en vinke farvelfest på Søndre Mole, hvor der bliver delt flag og balloner ud til børn og voksne. Samtidig kommer bandet RockaChillies og giver den gas, mens der vinkes farvel til krydstogtskibet, når det sejler ud af Køge Havn. Det er jo en stor begivenhed, når byen får besøg af et krydstogtskib, så vi håber, at rigtig mange kommer til byen – både for at se skibet og for at opleve byens butikker og vores hyggelige Torvedag, fortæller Katja Jensen fra Køge Handel.

 

FAKTA


Vinke farvelfest:

Kom og vink farvel på Søndre Mole fra kl.16.30 – 17.30.
Der vil blive delt gratis balloner og flag ud til børn og voksne.
Bandet RockaChillies kommer og spiller, mens der vinkes og krydstogtskibet sejler ud af Køge Havn.
Al færden på Søndre Mole er på eget ansvar. Sidste del af molen kan være vanskelig at benytte for gangbesværede og handicappede.
Der er kun få parkeringspladser, og der må kun parkeres ved de blå skilte. Hold øje med skiltning med regler for parkering.   

Køge Handel:

Køge Handel er en medlemsdrevet forening på 156. år, som består af 200 medlemmer i Køge og omegn. Foreningens formål er at virke for fremme af handel, service og erhverv, samt varetage medlemmernes erhvervsøkonomiske interesser i området. Dette gør foreningen bl.a. ved at skabe aktiviteter og liv i Køge by. Det er ligeledes Køge Handel, som står for al julebelysning, juletræstænding og jul i bymidten.

Connect Køge/VisitKøge

VisitKøge er en del af erhvervsfonden Connect Køge, som blev etableret i januar 2018. Connect Køge arbejder fokuseret på at styrke erhvervsudviklingen og turismen i Køgeområdet og vise nye aktører fra ind- og udland de mange muligheder, der findes i Køge kommune. Hos VisitKøge er der fokus på turisten og her lægges der vægt på den personlige betjening og hjælp, så turister og andre besøgende kan få den bedst mulige oplevelse under deres ophold i Køge.

For yderligere oplysninger kontakt:

Aktivitetschef i Køge Handel Katja Jensen, tlf. 40 23 70 08 og mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Turistmedarbejder hos Connect Køge Ulla Dahrup, tlf. 69 15 61 70 og mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.