Kontakt os døgnet rundt på  Tlf: 6915 6171

Centralrøgeriet

Nomineret til ILoveKøge-prisen: Hos Centralrøgeriet er kerneværdien høj kvalitet og grøn produktion

Søskendeparret Karina Sommerlund og Kenneth Hesselberg Kristensen er de stolte ejere af Centralrøgeriet. Hos Centralrøgeriet bliver der ikke gået på kompromis med kvaliteten, og derfor leverer de gourmetprodukter inden for røget fisk.

”Vi er et røgeri, som laver noget af det bedste koldrøget laks, som vi har i Danmark. Vi laver alt i hånden, og her bliver tingene bearbejdet på gammeldags vis og efter de originale traditioner. Vores passion er nemlig kvalitet og et godt håndværk. Vi leverer den bedste kvalitet inden for røgvarer, og al fisk man overhovedet kan opdrive. Vores kundekreds har derfor også det til fælles, at de alle sammen har fokus på gourmet. Vores kunder består af fiskehandlere, restauranter og hoteller rundt i hele Danmark”, fortæller Kenneth.

Køge ligger perfekt

For blot nogle år siden blev Centralrøgeriet drevet på to forskellige lokationer – på Fyn og i København. Produktionen er nu samlet til et stort røgeri i Bjæverskov lige ud for Køge.

”Vi havde to lokationer, og vi valgte så at samle produktionen i Bjæverskov. Den største årsag er, at vi ønskede plads til at vækste og samtidig satse på eksport. Og her ligger Bjæverskov perfekt i forhold til logistik. Det er tæt på motorvej og Køge, og Køge er ved at blive til et centralt knudepunkt på Sjælland. Den anden årsag er, at vi med flytningen til Bjæverskov har gjort det nemmere for os selv, da vi begge bor her i området”, fortæller Kenneth med et smil.

Kvalitet er også grøn omstilling

Med deres fokus på høj kvalitet finder Centralrøgeriet det også naturligt at tænke i grøn omstilling, da kvalitet i deres øjne hænger sammen med at gøre produktionen så grøn som muligt. De har derfor gjort mange tiltag for at bidrage til den grønne omstilling.

"Vi deltog i et projekt, hvor vi fik kigget vores produktion igennem for en grønnere profil. Det betyder, at vi i dag har reduceret vores vandforbrug, vi er begyndt at affaldssortere, vi har fået nyt gasfyr, vi har skiftet lysrør ud til LED med lyscensorer. Derudover har vi anlagt et flamingogenbrugsanlæg, og så har vi fået miljøcertificeret vores emballage. Udover at det er bedre for miljøet, har det også givet os en god besparelse på bundlinjen, så det er en ren win-win-situation”, siger Kenneth glad.